Forum Untuk Ex-DPM '03-'06 JPG Poli Shah Alam


You are not connected. Please login or register

test antivirus korang..

Go down  Message [Page 1 of 1]

1test antivirus korang.. Empty test antivirus korang.. on Sat Feb 07, 2009 4:41 pm

wandisini

wandisini
Klik Senior V
Klik Senior V
korang penah rasa tak, betul ke antivirus korang ni on ke tak atau berfungsi ke tak...

cam aku kat bukit jelutong dulu, kita org punya PC kat umah tu guna antivirus dari sumber yg sama iaitu dari cd papa kahar (panggilan alif kat kahar) suma jenis antivirus da AVG,northern dan lain-lain lagi

persoalannya adakah ianya berfungsi..benda tu tak update n pirate punya memang dah tentu la

nak tau caranya

sila ikut langkat di bawah

1. buka notepad

2. copy n save ni : X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

3. save as eicar.com

4. pastu tengok la antivirus korang da respon tak

file tu bukan virus tapi kalu tak nak guna boleh delete je

The EICAR Standard AntiVirus Test File adalah salah satu file yg digunakan oleh seluruh vendor antivirus sedunia untuk memastikan para customer apakah antivirus yg mereka install berjalan atau tidak.

selamat mencuba

sumber : http://www.daniworkstudio.co.cc/


_________________
www.azwananuar.com
View user profile http://www.azwananuar.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum